Referenties

Floris Spin, Almelo

Mevr. Boessekool, is een betrokken docente met een luisterend oor  die mij onder andere geholpen  heeft me weer veilig te voelen in het Engels. Ik maakte dan wel vaak fouten maar deze werden goed gecorrigeerd en dit gebeurde altijd op een opbouwende en rustige wijze . De communicatie verliep vaak in het Engels en dit vond ik een prettige mannier van oefenen. Mede dankzij haar kan ik nu genieten van een HAVO diploma!

Eclaire Hietbrink, Almelo

Aan het eind van 3VWO ging Engels niet zo goed. Ik had moeite met alle onderdelen die op school worden getest en met name de teksten. Op school hebben wij ook niet zo’n goede begeleiding voor zwakke leerlingen. Via een kennis van ons kwamen wij bij de bijlessen van Dina. Zij waren er erg tevreden over. In 4VWO ben ik begonnen met de bijlessen bij Dina.

Ik vond de lessen vanaf begin af aan al erg prettig. Dina liet mij zelf de keuze wat ik graag wilde oefenen en zo konden we precies doen wat mooi bij school aansloot. Ze heeft zelf veel oefenmateriaal en sites waar je meer kan vinden om mee te oefenen. Daarnaast heeft ze ook veel boeken waarmee ze de lesstof kan uitleggen. Dina weet de stof op meerdere manieren uit te leggen met duidelijke voorbeelden, zodat als je het op de ene manier niet begrijpt, ze wel een andere manier heeft om het je wel duidelijk te maken. Bij ons op school werd gezegd dat grammatica vooral veel gevoel was, maar Dina heeft mij duidelijk uitgelegd wanneer je welke tijd moet gebruiken en mijn laatste grammatica toets had ik een 9! Ook bij de teksten kan Dina goed uitleggen waarom een bepaald antwoord op een vraag juist en de andere antwoorden onjuist zijn. Dina kent ook heel erg veel beeldspraak die ze goed kan uitleggen, vaak wordt er wel het een en ander aan beeldspraak gebruikt in teksten. Ook bij de poëziemodule in 6V kwam deze kennis van Dina goed van pas en haalde ik voor de module een 8!

Aan het begin van 5VWO begonnen de lessen duidelijk te werken. De cijfers gingen op alle onderdelen omhoog en stond ik op een gegeven moment geen onvoldoende meer voor Engels. Ik had in het tweede kwartiel zelfs een voldoende gehaald voor mijn tekst. Heel 5VWO bleven mijn cijfers omhoog gaan en ook in 6VWO bleef de stijgende lijn doorzetten. Uiteindelijk ging ik van een 4 in 4VWO, mijn examens in met een 6,4. Op de tekst tijdens het examen, waar ik in 3V en 4V alleen maar onvoldoendes haalde, haalde ik een 6,3. Zo ben ik dankzij de bijlessen van Dina geslaagd met een dikke 6 voor Engels!

Jan en Didi Andringa, Almelo

Wij werden gevraagd om in Oslo een presentatie ge geven.  Dit leek ons erg leuk, maar dat moest uiteraard in het Engels.  Dina heeft ons ondersteuning en begeleiding gegeven bij het voorbereiden van de presentatie.  Ze leerde ons het gebruik van eenvoudig Engels ,het verschil tussen geschreven en gesproken Engels, stemgebruik en intonatie en hoe de aandacht van toehoorders te krijgen en te behouden.  Dit hebben we tijdens de presentatie goed kunnen gebruiken, we kregen na afloop ook enthousiaste reacties.  Dina, heel erg bedankt voor de leerzame lessen!

Noesja van Dussen, student

“Ik moest binnen twee weken mijn Engels op een hoger niveau tillen. Met hulp van Dina is dat gelukt. Ik heb haar lessen ervaren als motiverend en inspirerend. Dankzij haar onvermoeibaarheid, geduld en enthousiasme heb ik er zelfs plezier in gekregen. Iets wat ik daarvoor niet voor mogelijk had gehouden.”

Drs. Joost van de Wiel, gepensioneerd docent Engels

Dina is een native speaker of English, die ook nog perfect Nederlands spreekt. Wat wil een leerling nog meer ? Misschien dat ze ook nog enige ervaring heeft. Ook hier alleen maar voordelen : ze heeft praktische les-ervaring opgedaan in Zuid-Afrika, en zelf heb ik haar mee laten doen met het examensysteem van de topklassen Havo en Vwo. Ze heeft genoeg ‘know-how’ en ‘do-how’ van het complexe Nederlandse schoolsysteem. Last but least: if you’re interested in a pun, a joke, a funny conversation, or any kind of witticism: ask Dina!

Daniëlle Schepers, voormalige officemanager Talen Twente

“Dina is een enthousiaste, collegiale en flexibele docente Engels, die altijd haar afspraken nakomt. Ze heeft een professionele en open houding en speelt goed in op verschillende doelgroepen. Omdat Dina zowel Nederlands als Engels spreekt, kan zij moeilijke grammatica verduidelijken vanuit diverse invalshoeken. Onze cursisten zijn dan ook erg blij met haar.”